top of page

FAQ

Cena niektórych produktów

​

  • Niektóre ceny produktów mogÄ… ulec niewielkim zmianom z nastÄ™pujÄ…cych możliwych powodów:

​

- Zmiana sezonowa

- Zmiany wynikające z globalnej podaży i popytu

- Standardowa dzienna zmiana cen

​

(Produkty takie jak: owoce morza, ryby, świeże mięso)

​

Skontaktujemy siÄ™ z TobÄ… przed zrealizowaniem zamówienia, aby poinformować ciÄ™ o ewentualnej zmianie ceny. Produkty oznaczone jako „Åšrednia cena / Prix Moyen” pokazujÄ… Å›redniÄ… cenÄ™ za dany produkt. W takim przypadku można zaÅ‚ożyć, że ostateczna cena, bÄ™dzie siÄ™ nieznacznie różnić od Å›redniej ceny podanej w sklepie.

​

​

​

Kiedy otrzymam towar?

​

  • Dostawy realizowane sÄ… w każdy czwartek w godzinach 09:00 - 15:00 (w przypadku specjalnych życzeÅ„ prosimy o kontakt). W przypadku Å›wiÄ…t narodowych we Francji przypadajÄ…cych w poniedziaÅ‚ek lub wtorek dostawa realizowana jest nastÄ™pnego dnia roboczego t.j. w piÄ…tek. Chcesz siÄ™ upewnić, kiedy dojadÄ… twoje produkty, napisz do nas!

  • Dostawy na terenie Warszawy (dostÄ™pne sÄ… opcje na zamówienie, prosimy o kontakt w celu uzyskania wyceny)

​

​

​

Ile kosztuje dostawa?

​

  • Dostawa na terenie Warszawy gratis przy zamówieniu powyżej 100 zÅ‚. W pozostaÅ‚ych wypadkach koszt dostawy wynosi 30 zÅ‚.

  • Koszt dostawy na zamówienie jest ustalany indywidualnie (prosimy o kontakt)

​

​

​

SkÄ…d pochodzÄ… produkty?

​

Wszystkie produkty sÄ… sprowadzane bezpoÅ›rednio z najwiÄ™kszej gieÅ‚dy spożywczej na Å›wiecie zlokalizowanej w Paryżu we Francji. Same produkty pochodzÄ… z caÅ‚ego Å›wiata. Nasze możliwoÅ›ci sÄ… praktycznie nieograniczone. Zapytaj, jeÅ›li interesuje ciÄ™ produkt, którego nie ma w ofercie.

​

​

​

Czy produkty są świeże?

​

Wszystkie nasze Å›wieże produkty sÄ… tak Å›wieże, jak to tylko możliwe. Nie posiadamy zapasów, wiÄ™c możesz być pewien, że jeÅ›li zamówisz np. dzikiego labraksa 1/2kg, to jeszcze kilka dni wczeÅ›niej ta ryba pÅ‚ywaÅ‚a w Atlantyku!

​

​

 

Jak mogę zapłacić za towar?

​

Za towar można zapÅ‚acić w dowolny dogodny sposób:

 

  • PÅ‚atność gotówkÄ… kurierowi przy odbiorze

  • PÅ‚atność online

 

Opcja pÅ‚atnoÅ›ci za poÅ›rednictwem strony internetowej nie jest dostÄ™pna ze wzglÄ™du na potencjalne wahania wagi produktów wycenianych w zależnoÅ›ci od ich wagi. DziÄ™ki temu pÅ‚acisz dokÅ‚adnie za to, co otrzymujesz. 

​

​

​

Jak zostanie zapakowane moje zamówienie?

​

Dbamy o Å›rodowisko, dlatego w dostawach do klienta wykorzystujemy opakowania i kartony, w których przyjeżdżajÄ… nasze produkty. Przed dostawÄ… zamówienie sÄ… kompletowane w naszej chÅ‚odni, w temperaturze + 1-3 ° C. Pozwala to utrzymywać produkty w stanie schÅ‚odzonym. DokÅ‚adamy wszelkich staraÅ„, aby Å‚aÅ„cuch chÅ‚odniczy nigdy nie zostaÅ‚ przerwany, aby zapewnić najwyższÄ… jakość i Å›wieżość produktów.

​

​

​

Informacje dla restauracji i odbiorców hurtowych

​

Obecnie dostarczamy nasze produkty do ponad 100 hoteli, restauracji i innych obiektów w Polsce. Osoby zainteresowane wspóÅ‚pracÄ… prosimy o kontakt z Bernardem pod numerem +48 728 423 903 lub mailowo freshfood.poland@gmail.com

​

​

​

Inne pytania?

​

Z przyjemnością na nie odpowiemy! Możesz się z nami skontaktować, korzystając z poniższych danych kontaktowych.

​

Cost of certain items

Oficjalne znaki i nazwy

Gwarancje jakości wielu naszych produktów i ich znaczenie:

​

Chronione oznaczenia geograficzne (ChOG) identyfikujÄ… produkt rolny, surowy lub przetworzony, którego jakość, reputacja lub inne cechy sÄ… zwiÄ…zane z jego pochodzeniem geograficznym.

​

ChOG ma zastosowanie do sektorów rolnictwa, rolno-spożywczego i winiarskiego.

​

ChOG jest powiÄ…zany z umiejÄ™tnoÅ›ciami. Nie jest stworzona przez siebie; raczej zapewnia ochronÄ™ istniejÄ…cej produkcji, zapewniajÄ…c w ten sposób ochronÄ™ nie tylko na poziomie krajowym, ale także miÄ™dzynarodowym.

CHRONIONE OZNACZENIA GEOGRAFICZNE

 

ChOG może opierać siÄ™ na renomie produktu, co oznacza poczucie silnego uznania przez publiczność w dowolnym momencie i które musi być zwiÄ…zane z umiejÄ™tnoÅ›ciami lub szczególnÄ… jakoÅ›ciÄ… przypisywanÄ… pochodzeniu geograficznemu.

​

Zasady przygotowania CHOG są wymienione w specyfikacjach i podlegają procedurom kontrolnym wdrożonym przez niezależny organ zatwierdzony przez INAO.

LabelIGP.png

IGP (ChOG)

L'Appellation d'origine protégée (ChNP) oznacza produkt, w przypadku którego główne etapy produkcji są wykonywane zgodnie z utrwaloną techniką na tym samym obszarze geograficznym, co nadaje produktowi jego właściwości.

Wcześniejsze

Jest to europejski symbol, który chroni nazwę produktu w całej Unii Europejskiej.

Wcześniejsze

Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) odnosi się do produktów spełniających kryteria ChNP i chroni nazwę na terytorium Francji. Stanowi krok w kierunku ChNP, obecnie ogólnoeuropejskiego znaku. Może również odnosić się do produktów nieobjętych przepisami europejskimi (np. Sprawa dotycząca produktów leśnych).

L'APPELLATION D'ORIGINE PROTÉGÉE

To właśnie pojęcie gleby (terroir) stanowi podstawę koncepcji Appellations d'origine - AO.

Wcześniejsze

Terroir to określony obszar geograficzny, na którym produkcja bierze swoją oryginalność bezpośrednio ze szczególnego charakteru obszaru produkcyjnego. Terroir opiera się na systemie interakcji między środowiskiem fizycznym i biologicznym oraz zestawie czynników ludzkich w przestrzeni, którą społeczność ludzka budowała w swojej historii dzięki zbiorowej produktywnej wiedzy. Istnieją elementy oryginalności i typowości produktu.

Wcześniejsze

Zasady przygotowania ChNP są wymienione w specyfikacjach i podlegają procedurom kontrolnym wdrażanym przez niezależny organ zatwierdzony przez INAO.

AOP / AOC (ChNP)

LabelAOP.png

Label Rouge to znak narodowy, który odnosi się do produktów, które ze względu na warunki produkcji lub wytwarzania charakteryzują się wyższym poziomem jakości w porównaniu z innymi podobnymi produktami zwykle sprzedawanymi.

Wcześniejsze

Jakość w tym przypadku odnosi się do wszystkich właściwości i cech produktu, które dają mu zdolność do zaspokajania wyraźnych lub dorozumianych potrzeb.

Wcześniejsze

Oprócz cech sensorycznych i ich postrzegania produktu Label Rouge przez konsumenta, najwyższa jakość opiera się na:

  • warunki produkcji, które różniÄ… siÄ™ od warunków produkcji zwykle wprowadzanych do obrotu podobnych produktów,

  • wizerunek produktu pod kÄ…tem warunków jego produkcji,

  • elementy prezentacji lub usÅ‚ugi

Monitorowanie zgodności z tymi wymaganiami i identyfikowalność produktu zapewnia niezależna jednostka certyfikująca na podstawie planu monitorowania zatwierdzonego przez INAO.

Wcześniejsze

Monitorowanie utrzymywania się wysokiej jakości jedzenia w czasie zapewnia przeprowadzanie regularnych analiz sensorycznych i testów organoleptycznych, które porównują produkt Label Rouge z obecnym produktem.

LABEL ROUGE (czerwona etykieta)

LabelRouge.png

Rolnictwo ekologiczne to metoda produkcji, która łączy w sobie najlepsze praktyki środowiskowe, szanując bioróżnorodność, ochronę zasobów naturalnych i zapewnienie wysokiego poziomu dobrostanu zwierząt.

Wcześniejsze

W całej branży operatorzy zaangażowani w tryb produkcji i przemiany biologicznej spełniają surowe specyfikacje, które kładą nacisk na niezanieczyszczające procesy przyjazne dla środowiska, które szanują ekosystem i zwierzęta.

Jest to również sposób produkcji, który wyklucza stosowanie GMO i ogranicza wykorzystanie środków produkcji. Koncentruje się raczej na wykorzystaniu zasobów naturalnych i odnawialnych w kontekście systemów rolniczych zorganizowanych na poziomie lokalnym i ścisłym ograniczeniu stosowania syntetycznych chemikaliów.

Wcześniejsze

Wreszcie rolnictwo ekologiczne pragnie również wzmocnić swoje więzi z całym społeczeństwem: poprzez tworzenie miejsc pracy, udział kierownictwa w planowaniu, zachowaniu i promowaniu lokalnych umiejętności ...

PodsumowujÄ…c, AB to:

  • system zrównoważonego zarzÄ…dzania w rolnictwie.

  • szeroka gama wysokiej jakoÅ›ci produktów spożywczych i rolniczych,

  • źródÅ‚o innowacji dla rolnictwa w ujÄ™ciu agroekologicznym

BIO

LabelBIO.png

BIOLOGIA ROLNICTWA

bottom of page