top of page

FAQ

Cena niektórych produktów

  • Niektóre ceny produktów mogą ulec niewielkim zmianom z następujących możliwych powodów:

- Zmiana sezonowa

- Zmiany wynikające z globalnej podaży i popytu

- Standardowa dzienna zmiana cen

(Produkty takie jak: owoce morza, ryby, świeże mięso)

Skontaktujemy się z Tobą przed zrealizowaniem zamówienia, aby poinformować cię o ewentualnej zmianie ceny. Produkty oznaczone jako „Średnia cena / Prix Moyen” pokazują średnią cenę za dany produkt. W takim przypadku można założyć, że ostateczna cena, będzie się nieznacznie różnić od średniej ceny podanej w sklepie.

Kiedy otrzymam towar?

  • Dostawy realizowane są w każdy czwartek w godzinach 09:00 - 15:00 (w przypadku specjalnych życzeń prosimy o kontakt). W przypadku świąt narodowych we Francji przypadających w poniedziałek lub wtorek dostawa realizowana jest następnego dnia roboczego t.j. w piątek. Chcesz się upewnić, kiedy dojadą twoje produkty, napisz do nas!

  • Dostawy na terenie Warszawy (dostępne są opcje na zamówienie, prosimy o kontakt w celu uzyskania wyceny)

Ile kosztuje dostawa?

  • Dostawa na terenie Warszawy gratis przy zamówieniu powyżej 100 zł. W pozostałych wypadkach koszt dostawy wynosi 30 zł.

  • Koszt dostawy na zamówienie jest ustalany indywidualnie (prosimy o kontakt)

Skąd pochodzą produkty?

Wszystkie produkty są sprowadzane bezpośrednio z największej giełdy spożywczej na świecie zlokalizowanej w Paryżu we Francji. Same produkty pochodzą z całego świata. Nasze możliwości są praktycznie nieograniczone. Zapytaj, jeśli interesuje cię produkt, którego nie ma w ofercie.

Czy produkty są świeże?

Wszystkie nasze świeże produkty są tak świeże, jak to tylko możliwe. Nie posiadamy zapasów, więc możesz być pewien, że jeśli zamówisz np. dzikiego labraksa 1/2kg, to jeszcze kilka dni wcześniej ta ryba pływała w Atlantyku!

 

Jak mogę zapłacić za towar?

Za towar można zapłacić w dowolny dogodny sposób:

 

  • Płatność gotówką kurierowi przy odbiorze

  • Płatność online

 

Opcja płatności za pośrednictwem strony internetowej nie jest dostępna ze względu na potencjalne wahania wagi produktów wycenianych w zależności od ich wagi. Dzięki temu płacisz dokładnie za to, co otrzymujesz. 

Jak zostanie zapakowane moje zamówienie?

Dbamy o środowisko, dlatego w dostawach do klienta wykorzystujemy opakowania i kartony, w których przyjeżdżają nasze produkty. Przed dostawą zamówienie są kompletowane w naszej chłodni, w temperaturze + 1-3 ° C. Pozwala to utrzymywać produkty w stanie schłodzonym. Dokładamy wszelkich starań, aby łańcuch chłodniczy nigdy nie został przerwany, aby zapewnić najwyższą jakość i świeżość produktów.

Informacje dla restauracji i odbiorców hurtowych

Obecnie dostarczamy nasze produkty do ponad 100 hoteli, restauracji i innych obiektów w Polsce. Osoby zainteresowane współpracą prosimy o kontakt z Bernardem pod numerem +48 728 423 903 lub mailowo freshfood.poland@gmail.com

Inne pytania?

Z przyjemnością na nie odpowiemy! Możesz się z nami skontaktować, korzystając z poniższych danych kontaktowych.

Cost of certain items

Oficjalne znaki i nazwy

Gwarancje jakości wielu naszych produktów i ich znaczenie:

Chronione oznaczenia geograficzne (ChOG) identyfikują produkt rolny, surowy lub przetworzony, którego jakość, reputacja lub inne cechy są związane z jego pochodzeniem geograficznym.

ChOG ma zastosowanie do sektorów rolnictwa, rolno-spożywczego i winiarskiego.

ChOG jest powiązany z umiejętnościami. Nie jest stworzona przez siebie; raczej zapewnia ochronę istniejącej produkcji, zapewniając w ten sposób ochronę nie tylko na poziomie krajowym, ale także międzynarodowym.

CHRONIONE OZNACZENIA GEOGRAFICZNE

 

ChOG może opierać się na renomie produktu, co oznacza poczucie silnego uznania przez publiczność w dowolnym momencie i które musi być związane z umiejętnościami lub szczególną jakością przypisywaną pochodzeniu geograficznemu.

Zasady przygotowania CHOG są wymienione w specyfikacjach i podlegają procedurom kontrolnym wdrożonym przez niezależny organ zatwierdzony przez INAO.

LabelIGP.png

IGP (ChOG)

L'Appellation d'origine protégée (ChNP) oznacza produkt, w przypadku którego główne etapy produkcji są wykonywane zgodnie z utrwaloną techniką na tym samym obszarze geograficznym, co nadaje produktowi jego właściwości.

Wcześniejsze

Jest to europejski symbol, który chroni nazwę produktu w całej Unii Europejskiej.

Wcześniejsze

Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) odnosi się do produktów spełniających kryteria ChNP i chroni nazwę na terytorium Francji. Stanowi krok w kierunku ChNP, obecnie ogólnoeuropejskiego znaku. Może również odnosić się do produktów nieobjętych przepisami europejskimi (np. Sprawa dotycząca produktów leśnych).

L'APPELLATION D'ORIGINE PROTÉGÉE

To właśnie pojęcie gleby (terroir) stanowi podstawę koncepcji Appellations d'origine - AO.

Wcześniejsze

Terroir to określony obszar geograficzny, na którym produkcja bierze swoją oryginalność bezpośrednio ze szczególnego charakteru obszaru produkcyjnego. Terroir opiera się na systemie interakcji między środowiskiem fizycznym i biologicznym oraz zestawie czynników ludzkich w przestrzeni, którą społeczność ludzka budowała w swojej historii dzięki zbiorowej produktywnej wiedzy. Istnieją elementy oryginalności i typowości produktu.

Wcześniejsze

Zasady przygotowania ChNP są wymienione w specyfikacjach i podlegają procedurom kontrolnym wdrażanym przez niezależny organ zatwierdzony przez INAO.

AOP / AOC (ChNP)

LabelAOP.png

Label Rouge to znak narodowy, który odnosi się do produktów, które ze względu na warunki produkcji lub wytwarzania charakteryzują się wyższym poziomem jakości w porównaniu z innymi podobnymi produktami zwykle sprzedawanymi.

Wcześniejsze

Jakość w tym przypadku odnosi się do wszystkich właściwości i cech produktu, które dają mu zdolność do zaspokajania wyraźnych lub dorozumianych potrzeb.

Wcześniejsze

Oprócz cech sensorycznych i ich postrzegania produktu Label Rouge przez konsumenta, najwyższa jakość opiera się na:

  • warunki produkcji, które różnią się od warunków produkcji zwykle wprowadzanych do obrotu podobnych produktów,

  • wizerunek produktu pod kątem warunków jego produkcji,

  • elementy prezentacji lub usługi

Monitorowanie zgodności z tymi wymaganiami i identyfikowalność produktu zapewnia niezależna jednostka certyfikująca na podstawie planu monitorowania zatwierdzonego przez INAO.

Wcześniejsze

Monitorowanie utrzymywania się wysokiej jakości jedzenia w czasie zapewnia przeprowadzanie regularnych analiz sensorycznych i testów organoleptycznych, które porównują produkt Label Rouge z obecnym produktem.

LABEL ROUGE (czerwona etykieta)

LabelRouge.png

Rolnictwo ekologiczne to metoda produkcji, która łączy w sobie najlepsze praktyki środowiskowe, szanując bioróżnorodność, ochronę zasobów naturalnych i zapewnienie wysokiego poziomu dobrostanu zwierząt.

Wcześniejsze

W całej branży operatorzy zaangażowani w tryb produkcji i przemiany biologicznej spełniają surowe specyfikacje, które kładą nacisk na niezanieczyszczające procesy przyjazne dla środowiska, które szanują ekosystem i zwierzęta.

Jest to również sposób produkcji, który wyklucza stosowanie GMO i ogranicza wykorzystanie środków produkcji. Koncentruje się raczej na wykorzystaniu zasobów naturalnych i odnawialnych w kontekście systemów rolniczych zorganizowanych na poziomie lokalnym i ścisłym ograniczeniu stosowania syntetycznych chemikaliów.

Wcześniejsze

Wreszcie rolnictwo ekologiczne pragnie również wzmocnić swoje więzi z całym społeczeństwem: poprzez tworzenie miejsc pracy, udział kierownictwa w planowaniu, zachowaniu i promowaniu lokalnych umiejętności ...

Podsumowując, AB to:

  • system zrównoważonego zarządzania w rolnictwie.

  • szeroka gama wysokiej jakości produktów spożywczych i rolniczych,

  • źródło innowacji dla rolnictwa w ujęciu agroekologicznym

BIO

LabelBIO.png

BIOLOGIA ROLNICTWA

bottom of page